Україна без м’яса: виробництво зменшується, а ціни ростуть
З початку 2018 року, м’ясо в Україні подорожчало майже на чверть. Так, яловичина подорожчала на 30%, а свинина – на 15%. Окрім цього, експерти відзначили, що в Україні спростерігається зниження виробництва свинини, пише “Агро-Центр”.
За сім місяців поточного року виробництво свинини в Україні зменшлося майже на 10%. Так, за січень-липень було вироблено 120 тис. тонн м’яса, що на 9,4% менше, ніж за аналогічний період минулого року.
McDonald’s страждає через поганий врожай картоплі
“Ціна яловичини зростає через скорочення поголів’я ВРХ внаслідок низької рентабельності тваринництва. Крім того, термін окупності інвестицій у цій сфері може досягати десяти років, що зумовлює ризики для бізнесу”,
— відмітили експерти.
Вигідний бізнес: українці можуть заробляти на трюфелях
Разом з тим, експерти відзначили, що перспективним напрямком для м’ясного бізнесу є розвиток експорту.
“На зовнішньому ринку, зокрема, в країнах Близького Сходу і Північної Африки, українські виробники мають кілька переваг: корма для ВРХ в Україні відносно дешеві, а доставляти готову продукцію ближче, ніж з основних країн-експортерів – Бразилії, Індії, Австралії”,
— зазначили Pro-Consulting.
Експерти також відзначили, що перспективними сегментами для експорту свинини будуть країни пострадянського простору, а також Далекий Схід.
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: