Українські фермери проводять майстер-класи по доїнню елітних кіз

У селі Галайки на Київщині на фермі “Бабині кози” вирощують поголів’я елітної породи зааненських кіз, привезених з Латвії.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Фермер Олександр Бабин тут проводить майстер-класи по доїнню, частує гостей свіжим молоком та власноруч приготованим сиром. Виготовляють тут не тільки унікальні сири, деяким місцевим продуктам немає аналогів у всьому світі.

Сьогодні на фермі нараховується 140 дійних кіз і 60 маленьких козенят. Найманих працівників тут немає.

Фермер не приховує, довгий час доводилось працювати і в мінус. Бо ціна на молоко, по якій здавав його заготівельникам, не покривала всіх витрат. Врятувало те, що Олександр Бабин був одним із перших, хто взагалі завіз заанських кіз в Україну. Тому почався великий попит на молодняк, який не припиняється і зараз.

Займатись створенням сиру фермер також почав на вимогу часу. Бо ціни на молоко, як завжди, не радували і треба було шукати вихід. Для того, щоб сироваріння легалізувати, фермер отримав експлуатаційний дозвіл. Це дозволило запускати “Бабині” сири у широкий продаж.

Нещодавно крім сиру почали виготовляти ще й йогурти. А дружина практикує виготовлення мила з козиного масла, цьому продукту нема аналогів у світі.

Джерело: сайт ШоТам

Читайте також: У Німеччині створили комбайн, який відразу виробляє палети з соломи (відео)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: