Українських школярів забезпечать безкоштовним молоком – законопроєкт

Таку законодавчу ініціативу запропонував член комітету ВР України з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Вчора цей законопроєкт одноголосно підтримали всі члени Аграрного комітету. 

Він полягає у тому, що за рахунок акцизу на шкідливі для здоров’я солодкі газовані напої будуть інвестувати у розвиток українського тваринництва та забезпечувати дітей у школах безпечним продуктом – молоком.

Коментар: “Логіка рішення полягає у тому, щоб коштом акцизу на шкідливу для здоров’я солодку воду інвестувати у розвиток нашого тваринництва та забезпечити дітей натуральним свіжим молоком.

Акциз на солодку воду – ідея не нова, і діє в багатьох європейських країнах, у тому числі в Польщі. Кошти з акцизу варто закумулювати в окремому спецфонді та допомогти нашим фермерам-тваринникам у скрутні часи. Без молока нема життя, а з меншою кількістю солодкої води українці стануть трошки здоровішими”, – стверджує автор законопроєкту.

Дмитро Соломчук додав, що таке рішення допоможе фермерам в цей складний час якісно працювати на своєму фронті, забезпечуючи країну і світ продовольством. Відповідне звернення вже відправили до профільних міністерств.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: