Український мед тепер експортуватимуть до Катару

Українські виробники меду та продуктів бджільництва матимуть можливість експортувати свою продукцію до Катару.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Тиждень тому було оприлюднено статистику ITC TradeMap щодо експорт меду в світі. За даними цієї організації, українські виробники суттєво збільшили обсяги своїх поставок, й Україна вийшла на 2 місце серед найбільших світових експортерів меду.

Процес розширення медової географії для України триває – віднині вітчизняна продукція поїде ще й до Катару. Відповідний сертифікат про експорт погодили компетентні органи двох держав, зокрема, МЗС та Держпродспоживслужба України.

Читайте також: “Хімічні засоби не рятують”: на Закарпатті нашестя кровожерливих клопів (фото)

Коментар: “Мед до Катару, м’ясо та яйця до Японії, молочні продукти до Туреччини, дрібна рогата худоба до Кувейту – це перелік нових можливостей, які українські дипломати у співпраці з Держпродспоживслужбою відкрили для українського агропромислового комплексу лише за останні кілька місяців. Ми продовжимо рухатися такими темпами”, – заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Своєю чергою, голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька відзначила, що український мед добре знають всюди. До того ж вона стверджує, що українські виробники значно поліпшили свої пропозиції, щоб зробити продукцію більш конкурентоспроможною. 

Джерело

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: