Український ринок захоплює контрабандна свинина з ЄС

Контрабанда свинини з Європи — є серйозною проблемою для вітчизняного виробника свинини. Саме тому Асоціація тваринників України просить уряд посприяти розв’язанню цього питання, пише “Агро-Центр”.

Експерти вважають, що контрабанда все частіше потрапляє в Україну через значно нижчу ціну. Через контрабанде м’ясо, в першу чергу, страждають українські виробники свинини. Це пагубно впливає на економіку країни загалом. Окрім цього, багато країн з яких нелегально експортується м’ясо страждають від АЧС, це у свою чергу сприяє поширенню цього вірусу і на території України.

Тернополянка виготовляє вдома “живу олію” з коноплі, кунжуту та іншого насіння

“Просимо вас вжити передбачених законом заходів щодо припинення потоку контрабандної свинини через державний кордон з країнами Європейської співдружності та її сірого імпорту до України. В рамках цього звертаємося до вас із проханням сприяти посиленню прикордонного та митного контролю на предмет контрабанди свинини, ініціювати проведення спільних спеціальних прикордонних операцій з сусідніми країнами з метою виявлення нелегальної свинини, проведення перевірок правоохоронними органами на українських пунктах пропуску через державний контроль та роботу митниць, а також забезпечення належного знищення, вилученої на законних підставах, контрабандної свинини”,

— йдеться у звернені.

Фермер з Польщі виробляє еко-посуд з пшеничних висівок (відео)

За офіційними даними, протягом 2018 року в Україну було імпортовано 26,4 тисячі тонн свинини, вартість якої складає $48 млн.

Аграрний фонд України втратив зерна на суму 18,8 мільйонів гривень (деталі)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: