В Австралії нагородили пса, який врятував понад 100 коал від лісових пожеж

Міжнародний фонд захисту тварин нагородив пса, який врятував понад сотню коал під час лісових пожеж в Австралії у 2019-2020 році.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Собака має прізвисько Ведмідь. Він єдиний пес в Австралії, який може шукати коал за запахом їхньої вовни та фекалій. Під час масштабних пожеж в країні він допомагав знаходити постраждалих коал, які застрягли у випалених місцях.

Рятувальники взяли Ведмідя з притулку після того, як його попередні хазяї відмовилися від собак через його надмірну енергійність.

Читайте також: У США селекціонери вивели новий сорт картоплі, якій не страшні морози

Нагадаємо, що раніше в Австралії понад 61 тисяч коал і майже 143 мільйони інших місцевих ссавців постраждали або загинули внаслідок лісових пожеж в кінці 2019 – початку 2020 року. 

Через лісові пожежі, що охопили східне узбережжя Австралії з вересня 2019 року, вщент вигоріло близько 6,3 мільйона гектарів територій. Через пожежі в Австралії загинуло 25 людей та мільйони тварин, зокрема коали.

Відповідно до даних Всесвітнього фонду дикої природи, опублікованих у вересні, популяція коал в Австралії в середньому зменшилась на 71%.

Джерело

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: