В Індії фермери страждають від нашестя бродячих корів

Фермери Північної Індії, замість того, щоб ночами відпочивати, змушені охороняти свої володіння від бродячих корів. Якщо така корова забреде на гірчичне поле, то отримає пару-трійку ударів бамбуковою палицею по спині, пише “Агро-Центр” з посиланням на agroxxi.ru.

Треба відзначити, що землі у фермерів не так вже й багато – 85% є власниками ділянок площею близько 2 гектарів. У такій ситуації навіть невелике ушкодження посівів дуже негативно позначається на добробуті аграріїв.

Прибуткова справа: переселенці з Донецьку відкрили індичу ферму (відео)

В цілому, безпритульні корови вважаються нормальним явищем для Індії. Але останнім часом їх поголів’я значно зросло. І в цьому аграрії звинувачують не кого-небудь, а політиків.

У країні близько 3 млн голів худоби виявляється непродуктивними. І якщо раніше фермери могли продати таких корів мусульманським торговцям, то тепер уряд обмежив це своїми репресіями. У той же час вони не встигають будувати нові притулки для непродуктивних корів. В результаті безпритульні корови тиняються по індійським селам і харчуються тим, що посіяли фермери на своїх полях.

Бджільництво: як заробляє вінницький фермер (фото)

Деякі аграрії захищають свої угіддя колючим дротом, але далеко не всі можуть дозволити собі це дороге задоволення.

Ситуація в аграрній галузі Індії настільки не подобається фермерам, то вони “двічі подумають, перш ніж голосувати за Нарендра Моді на наступних виборах”, які назначені на травень. Аграрії розчаровані в тій партії, за яку вони проголосували на останніх виборах в 2014 році.

В Україні планують відновити унікальну породу свиней

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: