В Італії через негоду фермери змушені одягати свою худобу

Фермери Італії страждають через різке похолодання викликане арктичним циклоном. Аби врятувати свою худобу фермери пішли креативним шляхом та вирішили утеплити тварин за допомогою одягу, пише “Агро-Центр”.

Худоба, яка “проживає” на півдні країни, виявилися не готовою до арктичних заморозків. Аби вберегти поголів’я, фермери вигадали одягати на тварин зігріваючі речі, а також опалювати приміщення усіма можливими і доступними способами.

Наслідки імпорту: у Вірменії фермери масово припиняють працювати


 “Фермери одягають телят в пальта, включають обігрівальні лампи, нагрівають воду в годівницях до 20 градусів, а також годують худобу в посиленому режимі, щоб забезпечити їх додатковим раціоном і необхідними калоріями”,

— повідомили в сільськогосподарській асоціації Coldiretti.

Майбутнє фермерства за веганами: інтерв’ю засновника мережі вегетаріанських кафе

Загалом, дані Coldiretti свідчать, що за 2018 рік через кліматичні аномалії італійські фермери зазнали збитків більш ніж на 1,5 млрд євро. Наразі, прогнозів на 2019 рік експерти не надають, проте вже зараз через заморозки Апеннінах є ризик виникнення перебої з поставками так званих “зимових культур” – капусти, броколі, савойської капусти і цикорію. Окрім цього, через додаткові витрати на утримання худоби варіть продуктів тваринного походження неминуче зросте.

В Україні почали виготовляти заморожений хліб

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: