В’ялену свинячу ногу продали за 11 881 євро: в чому особливість

Шматок іберійського хамону, зробленого в Іспанії, був проданий за рекордну суму. В’ялену свинячу ногу продали за €11881 на неофіційному аукціоні в Японії. Цю подію внесли до “Книги рекордів Гіннеса”.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Іберійський хамон є зареєстрованим географічним зазначенням. Тварини, з яких виготовляють цей продукт — свині іберійської породи, які харчуються виключно жолудями та травами. Для виробництва хамону їх забивають у дворічному віці.

Виробництва ноги-рекордсменки, кінцева вага якої перевищує 10 кг, у січні 2020 р. перевищило 5 років.

Коментар: Зі своїм традиційним повільним процесом висихання та природного дозрівання, Кортеконсепсьон, мабуть, найкращий анклав в Іспанії для виробництва ібрійського хамону“, — заявив виробник Sierra Mayor.

Компанія стала першим об’єктом в секторі іберіко, якому дозволено експортувати продукцію до Японії та Мексики. Там іберійський хамон вже зарекомендував себе як символ високої якості та гастрономічного престижу, зазначають в Sierra Mayor.

Джерело: сайт Kurkul

Читайте також: У Нідерландах розробили технологію, як вирощувати дерева навіть у найбільш посушливих умовах

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: