В Канаду експортуватимуть українських бджіл

Українські бджоли врятують канадських, які перебувають на межі зникнення. Про це написав посол Канади в Україні Роман Ващук на своїй сторінці у twitter, після зустрічі представників асоціацій бджолярів України й Канади, де обговорювали питання експорту українських бджіл у Канаду, пише “Агро-Центр”.

За словами посла, знання та уміння українських пасічників із “Всеукраїнського братства бджолярів України” та українські бджоли допоможуть канадським бджолярам відповісти на виклики, які постали перед канадською популяцією медоносних комах.

Українську сторону представляло ГО «Всеукраїнське Братство бджолярів України» на чолі з головою правління Тетяною Васильківською, Канаду — президент однієї з найбільших асоціацій штату Ніагара Джордж Скотт.

“В рамках перебування в Україні я ознайомився з епізоотичною ситуацією у вашій державі, умовами вирощування й розведення бджіл, а також із системою державного контролю”, — зазначив Джордж Скотт.

За його словами, після повернення до Канади, він буде рекомендувати компетентному органу своєї держави прискорити розробку канадською стороною питання надання дозволу Україні на поставку живих бджіл.

Канадський проект Niagara Beeway, який ставить за мету відновлення та збереження оригиніального довкілля в Канаді стане партнером українських бджолярів.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: