В молочній продукції трьох виробників знайдено бактерії кишкової палички

У Харкові провели споживчу експертизу кисломолочних продуктів. За результатами констатували, що із дев’яти зразків лише три виготовлені відповідно до вимог державного стандарту ДСТУ, пише “Агро-Центр”.

Для експертизи було відібрано зразки кефіру, виготовленого в Харківській, Київській, Черкаській, Дніпропетровській, Полтавській, Тернопільській і Львівській областях.

В Україні зросла ціна на молоко

Результати показали, що лише три зразки кефіру з дев’яти за всіма перевіреними показниками: фізико-хімічні, наявність немолочного жиру, мікробіологічні і якість маркування, відповідають вимогам нормативної документації. Це кефір ТМ “Молокія” (2,5% жиру), кефір ТМ “Галичина” (2,5% жиру) і кефір ТМ “Волошкове поле” (2,5% жиру).

66,7% зразків продукції, а це 6 зразків з 9,  за різними показниками не відповідали вимогам.

Найгірші результати показала продукція компаній ТМ “Щодня” (2,5% жиру), кефір ТМ “kar.Ua” (1,0% жиру), кефір ТМ “Ромол” (2,5% жиру). В них було виявлено бактерії групи кишкових паличок (коліформи)

“Вживання такої продукції може призвести до різних розладів шлунково-кишкового тракту”,

— попередили контролери.

Експертиза проводилася фахівцями ДП “Харківстандартметрологія”.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: