В Німеччині корову продали за рекордні 40 000 євро

У минулі вихідні на фермі родини Хольтманн в Мюнстері, що на заході Німеччини, відбулася п’ята європейська церемонія вагю. Однією з яскравих подій став аукціон з продажу 42 голів цієї рідкісної породи, пише “Агро-Центр”.

Вагю – японська порода м’ясної худоби, де “ва” означає “японський”, а “Гю” – “корова”. Сучасні представники породи є результатом схрещування місцевої худоби в Японії з імпортованими породами.

В Австрії обрали нову “міс” серед корів

Через те, що купити представників цієї породи дуже складно, цінителі готові заплатити преміальну ціну.

Селекція вагю почалася в 1868 році, коли уряд Японії хотів привнести західні харчові звички і культуру. У цей період було імпортовано найрізноманітнішу велику рогату худобу симентальської, шортгорнської, айрширскої та інших британських, європейських і азіатських порід.

Зараз вагю – це рогата порода, і худоба буває чорного або червоного кольору, а м’ясо є найдорожчим в світі.

Куряча жорстокість: у Франції кури заклювали лисицю на смерть

Виробництво яловичини вагю в Японії строго регламентовано, і тестування потомства є обов’язковим. Тільки найкращі перевірені на генному рівні тварини залишаються для розведення. Розуміючи цінність свого унікального продукту, уряд Японії заборонив вивіз вагю і оголосило їх національним живим надбанням, але зараз розведення худоби вагю стало можливим і в інших країнах.

Корова-авантюристка втекла від людей та приєдналася до стада зубрів (фото)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: