В Україні через АЧС гинуть тисячі свиней: імпорт м’яса зростає

На свинофермі у селі Городець Володимирецького району зафіксовано спалах африканської чуми свиней. Тут захворіли, а потім загинули двоє свиней, пише “Агро-Центр”.

Ветеринари направили туші на експертизу, яка і підтвердила захворювання тварин на АЧС. Загалом у господарстві утримувалося 27 свиней. Нині тут – карантин. Тварин умертвили безкровним способом, провели дезінфекцію господарства, повідомляють у Рівненській ОДА.

Полковник постачає тисячі овець на мусульманські свята в Туреччину (відео)

У Володимирці сьогодні засідатиме районна комісія. Вона затвердить першочергові кроки щодо недопущення поширення захворювання в інші населені пункти. Також буде прийняте рішення стосовно встановлення зони нагляду та захисту.

Два літаки за кілька днів розбилися у полях Сумщини — пілоти загинули (фото)

На Одещині ж масово знищують свиней. Так, уже ліквідовано більше трьох тисяч тварин. Як повідомляють УНН, в Ізмаїльському районі, були знищені та спалені туші свиней у селах Лощинівка (84), Нова Некрасівка (60), Новопокровка (6), Стара Некрасівка (119), Кислиця (217), Ларжанка (172), а також у місті Ізмаіл (42). Також тварини були знищені на свиногосподарствах “Ізмаїл-Новаско” (1497) і “Свобода” (1008).

Унікальний бізнес: на Миколаївщині виготовляють дієтичне борошно з черемхи

Одним з негативним наслідків поширення в Україні африканської чуми свиней (АЧС) є аномальне нарощення імпорту нідерландської та бразильської свинини. Зупинити поширення африканської чуми свиней (АЧС) не в силах чимало країн світу. При цьому, кожна держава вдається до своїх методів боротьби із захворюванням. Україна наразі перебуває в переліку країн, що поки не в змозі запобігти поширенню хвороби. У Європейському Союзі вже виділили більше 10 мільйонів доларів на пошук вакцини проти АЧС. І хоча успішні дослідження вже були, масового її виробництва немає.

_________________________________________________________

Підписуйтеся та слідкуйте за випусками програми “Ля Село”:

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: