В Україні працює унікальна ферма, яка створює мило та шампунь із козячого молока

На Харківщині почали створювати унікальний косметичний продукт на основі природних компонентів. Йдеться про науково-експериментальну ферму “Святогірська коза”, якою займається сім’я переселенців Гатицьких із Макіївки. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Фермер Ян Гатицький, подорожуючи, перейняв досвід інших країн і разом із французьким колегою створив сирну майстерню, доїльню та приміщення для кіз. Тепер тут виготовляють екологічно чисті мило та шампунь із козячого молока, передає Укрінформ.

Спочатку тварин купували в Україні, а згодом взяли напрямок на французьку генетику. Кіз штучно запліднюють біологічним матеріалом, який привозять із Франції.

Науково-експериментальною ферма стала у 2014 році, коли розширилась не тільки територіально, а й професійно. До роботи залучили фахівців із годування, утримання, догляду, ветеринарії, генетики та доїння кіз. Наразі кожен напрямок роботи досліджується. На ферму приїжджають студенти на практику, пишуть курсові та дипломні роботи на базі підприємства.

Основним напрямком виробництва є молочна продукція — молоко, кисломолочні вироби, морозиво, сири твердих і м’яких сортів, яких нараховується понад 30 видів.

Також господарі проводять екскурсії, підтримують проєкти, що стосуються козівництва.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також:У США створили робота, який чистить поля від зайвих рослин

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: