В Україні прогнозують зростання цін на молоко

Оперативна ситуація на ринку сирого молока напружується на порозі сезону висхідного цінового тренду. Напередодні підписання протоколів у липні місяці вже поставлено питання зміни цін у бік зростання, проте на перший раз статус-кво ще зберігся. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Про це повідомляє аналітик Асоціації виробників молока Володимир Андрієць.

Коментар: Наразі склалися всі передумови для росту, а це – дефіцит сировини, зростання собівартості виробництва через все ще високі затрати на компоненти кормового столу. Ситуацію підігріває також прийняття Закону 5425-д, який повертає ставку ПДВ для виробників молока до попереднього рівня у 20%“, – зазначає експерт.

Враховуючи ці фактори, на даний момент факт зростання цін вже виглядає дуже очевидним і під питанням залишається лише час початку і рівень росту. Примітно, що це є глобальним трендом і така ситуація відмічається у більшості молочних країн, а у ЄС він супроводжувався зростанням цін упродовж перших п’яти місяців на відміну від України, де ціни були стабільними весь цей час.

Наразі ж останній моніторинг все ще продемонстрував стабільність цін і цілком можливо, що востаннє.

Цінова картина на ринку сирого молока на даний час наступна:

– екстра ― 10,21 грн./кг,

– вищий ― 9,81 грн./кг,

– перший ― 9,26 грн./кг,

– середньозважена трьох ґатунків ― 9,76 грн/кг. без ПДВ.

Середньоринковий діапазон коливання цін на середні та великі партії молока екстра ґатунку по регіонах: північ та центр ― 9,80-10,5 грн/кг; південь ― 9,80-10,5 грн/кг; схід ― 9,75-10,5 грн/кг; захід ― 9,70-10,45 грн/кг.

Джерело: сайт Агро Новини

Читайте також: В Україні фермери масово знищують врожай черешні: що сталося

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: