В Україні рекордно скоротилося поголів’я ВРХ

Українські фермери відмовляють розводити свиней та корів. У минулому 2018 році було зафіксоване найнижче поголів’я великої рогатої худоби і свиней за всю сучасну історію України. Окрім цього, було повністю втрачено дві породи свиней, пише “Агро-Центр”.

На початку грудня минулого року поголів’я ВРХ складало 3,65 млн голів. Проте, експерти наголошують, що потрібно враховувати традиційне скорочення поголів’я протягом останнього місяця року. Так, кількість худоби на початку 2019 року може скласти 3,39 голів, точну цифру стане відомо трішки згодом.

В Україні почав діяти закон про колективну власність землі

“Це буде на 4% менше, ніж на 1 січня 2018 року. У господарствах населення спад був трохи швидше, ніж в сільськогосподарських підприємствах, але це не вплинуло помітно на частку поголів’я в господарствах населення, залишилася на рівні 67%”,

— зазначають експерти.

За даними аналітиків поголів’я свиней скоротилося за минулий рік на 4%. Причинами для цього вважають поширення АЧС, а також економічні чинники. Експерти кажуть, що кількість худоби зменшувалася виключно у приватних фермерських підприємствах, тобто у простих селян. Великі ж підприємства навпаки нарощували кількість худоби.

На імпорт: українські яйця завойовують закордонні ринки

“Дуже істотне і важлива відмінність: цей спад стався виключно за рахунок господарств населення. Станом на 1 грудня в статистиці було зафіксовано на 8,2% менша кількість свиней в господарствах населення порівняно з 2017 роком, тоді як по підприємствах був зареєстрований приріст на 1,5% “,

— наголошують фахівці.


Важливо зазначити, що невтішна також статистика по загальній кількості домашніх фермерських підприємств — їх також стає менше.

Аграрний фонд України втратив зерна на суму 18,8 мільйонів гривень (деталі)

На Херсонщині почали вирощувати перлини

В Умані ресторатор власноруч вирощує овець для свого ресторану

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: