В Україні розробили унікальну технологію вирощування раків

Павло Кутіщев — доцен Херсонського державного аграрного університету розробив технологію, що дозволяє отримувати прісноводних раків товарною масою 110 г за однорічний цикл вирощування.  Про це розповіли у прес-службі Департаменту агропромислового розвитку Херсонської ОДА, пише “Агро-Центр”.

“Передбачається вирощування і розмноження раків у штучних умовах систем замкнутого водопостачання в осінньо-зимовий період до маси 25 — 40 г з наступним дорощуванням до товарної маси (110 г) в ставах Півдня України”

— розповіли у прес-службі.

Французький стартап вирощуватиме комах за допомогою роботів

Для цього необхідно забезпечити відповідні умови їх утримування у зимовий період, використовуючи для цього установки замкнутого водозабезпечення або інші системи, які зможуть забезпечити цей вид теплою водою для розмноження і підрощування молодших вікових груп австралійського тропічного рака.

Чим трав’яний відкорм ВРХ корисний для людини (результати дослідження)

“Стави Півдня України з їх великою природною кормовою базою можуть бути використанні для екстенсивного вирощування австралійських раків у монокультурі. В результаті розробленої технології було отримано тропічних австралійських раків середньою масою — 110 г (деякі екземпляри сягнули 187 г)”

Розробник вважає, що делікатесна нова продукція тропічних раків в Україні зумовить високий попит ринку.

Молодий фермер відкрив інноваційну птахоферму в зоні АТО (відео)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: