В Україні відкрили першу зміїну ферму

Першою фермою в Україні, на якій розводять змій, стало фермерське господарство “Західний равлик”, пише “Агро-Центр”, з посиланням на “AgroPortal”.

На фермі тримають близько 70 змій, серед них вужі та полози. Змій розводять аби отримувати м’ясо, адже воно зміцнює імунітет, допомагає людям, хворим на туберкульоз.

Аби отримати м’ясо змій потрібно ростити 3 роки. Їх годують свіжим мальком з рибних господарств, перепелиними яйцями. Кожна змійка за тиждень з’їдає хоча б одну рибку, одне перепелине яйце, випиває 30 грамів молока.

В Україні виготовляють чорну ковбасу за секретним рецептом (відео)

“Страва з змії буде дорогим  орієнтовно 3-4 тис. Грн за порцію. Однією змійкою можна нагодувати трьох осіб. Тому що це ж делікатес, їм не наїдаються, як варениками”,

— розповіла співвласниця ферми Ірина Юськевич.

Відомий футболіст в Україні виготовляє екзотичні сири (відео)

Згодом на фермі планують розводити і отруйних плазунів. Схожі зміїні ферми розвиваються в Узбекистані, Казахстані та на Далекому Сході. Цих плазунів там вирощують не тільки заради м’яса, а й для того, щоб отримати отруту для фармацевтики.

До речі, фермери не мають наміру зупинятися на равликів і змій. Планується також вирощувати жаб, а в перспективі, можливо, і ферму сарани запустять.

Фермери роздягнулися аби показати, що село це сексуально (фото 18+)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: