В Україні виявили 500 підробок молочної продукції

За період січень-серпень 2018 року, було виявлено понад 500 випадків порушень на ринку молочних продуктів. Оксана Борейко – завідувач сектору аналізу ризиків Держпродспоживслужби, розповіла про це у повідомлені відомства, пише “Агро-Центр”.

У 2018 році молочний індекс в Україні зріс на 7,1%.  Разом з тим, за 8 місяців 2018 року провели 12 639 моніторингових досліджень з метою виявлення підробок та неякісних традиційних молочних продуктів. Перевіряли зокрема: масло та тверді сири.

Бур’ян корисний для здоров’я: як амарант допомагає в боротьбі з холестерином

“У результаті проведеної роботи було виявлено 513 випадків порушень, у 463 випадках відкликано харчові продукти, що не відповідають вимогам законодавства”, 

— заявила Борейко.

В зоні АТО жінка після обстрілів відновила ферму (фото, відео)

З 37 перевірок, які було проведено за останні два місяці було встановлено 24 випадки порушень. Було встановлено факти 7 “фейкових” підприємств, у 20 випадках було складено припис про відкликання та вилучення з обігу харчових продуктів. На чотири підприємства винесено постанови про порушення законодавства про харчові продукти та стягнуто штраф на загальну суму 167,57 тис. грн.

Гарбузи замість байдарок: в Німеччині пройшли традиційні змагання на воді

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: