В Україні зростуть ціни на молочну продукцію

Через погані кліматичні умови піднялися ціни на корм і силос. Це вплинуло на зниження надоїв, прибутковості виробництва молока.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Така ситуація може призвести підвищення його ціни, сказала віцепрезидент Асоціації виробників молока Анна Лавренюк.

Коментар: “Середньозважена ціна на молочну сировину всіх сортів, яка надходить на переробку, до кінця цього року може зрости на 1 грн до 10,6-10,7 грн за кг. Ціни на готову продукцію, якщо прогнози справдяться, можуть зрости в розрізі від 2 до 5,5%”, – каже експертка.

З її слів, ціна на молоко жирністю 2,5% може зрости вже на 1 січня 2021 року орієнтовно на 60 коп. до 23,5 грн за кг. Вона стверджує, що на 2-2,5% може зрости ціна на сметану.

За словами Лавренюк, найбільше може подорожчати масло.

Коментар: “Масло – це найбільш молокоємний продукт. Його ціна за наступні три місяці, якщо тенденції до поглиблення дефіциту молочної сировини, скорочення поголів’я корів збережуться, може зрости на 5,5%. Тобто з нинішніх 46 грн за пачку масла жирністю 72-73% доведеться викладати до 48-49 грн”, – сказала Лавренюк.

Джерело: сайт Gazeta.ua

Читайте також: В Україні різко здорожчає цукор

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: