В заповіднику “Асканія-Нова” вирощують унікальних бройлерних ягнят
Науковці Інституту тваринництва, що знаходиться на Херсонщині розводять ягнят асканійської селекції за бройлерною технологією, пише “Агро-Центр”.
“Ми вже отримали в другому поколінні чудові генотипи, які гарно себе почувають на півдні України”,
— розповів, Юрій Вдовиченко директор Інституту тваринництва степових районів “Асканія-Нова” .
На Закарпатті басейни “кишать” фореллю (відео)
Нова порода створюється шляхом схрещення генотипів трьох м’ясних порід: двох зарубіжних та однієї української – асканійської селекції.
Очікується, що на момент забою тушка 6-8 місячного ягняти має бути вагою рівно 20 кг. Тільки такі стандарти визнають на міжнародному ринку – і при розробленні технологій це враховують.
Україна без м’яса: в країні скорочується кількість корів м’ясних порід (експертна думка)
При цій технології вівці швидко набирають вагу, а м’ясо залишається ніжним. У результаті отримують продукт, що користується високим попитом – бройлерна ягнятина.
Перевагою технології є те, що вона передбачає стійлово-вигульного утримання тварин, з обмеженим використанням пасовища. Це зручно, оскільки на Херсонщині вільних пасовищ немає – їх не вистачає в усьому світі.
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: