В заповіднику “Асканія-Нова” вирощують унікальних бройлерних ягнят

Науковці Інституту тваринництва, що знаходиться на Херсонщині розводять ягнят асканійської селекції за бройлерною технологією, пише “Агро-Центр”.

“Ми вже отримали в другому поколінні чудові генотипи, які гарно себе почувають на півдні України”,

— розповів, Юрій Вдовиченко директор Інституту тваринництва степових районів “Асканія-Нова” .

На Закарпатті басейни “кишать” фореллю (відео)

Нова порода створюється шляхом схрещення генотипів трьох м’ясних порід: двох зарубіжних та однієї української – асканійської селекції.

Очікується, що на момент забою тушка 6-8 місячного ягняти має бути вагою рівно 20 кг. Тільки такі стандарти визнають на міжнародному ринку – і при розробленні технологій це враховують.

Україна без м’яса: в країні скорочується кількість корів м’ясних порід (експертна думка)

При цій технології вівці швидко набирають вагу, а м’ясо залишається ніжним. У результаті отримують продукт, що користується високим попитом – бройлерна ягнятина.

Перевагою технології є те, що вона передбачає стійлово-вигульного утримання тварин, з обмеженим використанням пасовища. Це зручно, оскільки на Херсонщині вільних пасовищ немає – їх не вистачає в усьому світі.

В Україні при училищі діє осляча ферма (фото)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: