Вбивчі бджоли: на Житомирщині бджоли вбили коня та покусали людей

В одному з сіл Житомирської області рій бджіл покинув вулик та напав на коня. Чоловіки хотіли допомогти тварині та підійшли аби розігнати рій бджіл, але комахи напали й на них. Одному з чоловіків навіть, довелось викликати швидку, пише “Агро-Центр”.

Аби розігнати бджіл викликали рятувальників. Працівники місцевого підрозділу ДСНС струменем води рознганяли комах. Коня врятувати не вдалося, тому його “добили”, на м’ясо.

Сергій Коцур, голова Білокоровицької громади не бачить винуватців ситуації, окрім бджіл:

“Здуріли, вилетіли з вулика і напали на коня. Чоловіку вкололи антидот, чи як він там називається, і забрали до лікарні. Наразі з ним все гаразд”.

На Закарпатті з буйволиного молока виготовляють “згущенку”

Чоловік повідомив, що нічого не чув про звернення до поліції, компенсацію пасічником за коня та лікування чоловіка – теж.

Ветеринари пояснюють, що коні дуже чутливі до бджолиної отрути: 10 – 18 укусів бджіл справді можуть вбити дорослу тварину. І пасічники стверджують, що бджоли особливо агресивно реагують на різкий запах поту коней, корів, і при його появі відразу ж кидаються на тварину. Зазвичай бджоли нападають, щоб захистити бджолину матку (якщо це рій) або себе.

На фермі альпаки охороняють птахів (фото)

В зоні АТО фермер розбудовує село та створює нові робочі місця (відео)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: