Вчені планують вивести стійких до глобального потепління корів

Вчені з Університету Флориди вивчають корів м’ясної породи брангус, що надалі дозволить їм вивести корів, здатних виробляти м’ясо в умовах глобального потепління.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: За повідомленням університету, на роботу виділений трирічний федеральний грант сумою понад 700 тис. доларів. Він дозволить вченим провести секвенування геномів у представників двох порід великої рогатої худоби, попередниць брангусів (походить з Шотландії абердин-ангуської породи, а також індуських корів породи брахман).

Вчених цікавлять гени, пов’язані у них з регулюванням температури тіла і розвитком реакції на тепловий стрес.

Як відзначають дослідники, більшість великої рогатої худоби мешкає в регіонах з вологим і жарким кліматом. Вчені мають намір створити ГМ-породу, яка легше переносить і спеку, і вологість, не тільки добре себе відчуваючи, але і даючи якісне м’ясо.

Джерело: сайт Agro-smart

Читайте також: “З рекордним ККД”: в Україні побудували унікальний мінітрактор

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: