Вчені планують вивести стійких до глобального потепління корів
Вчені з Університету Флориди вивчають корів м’ясної породи брангус, що надалі дозволить їм вивести корів, здатних виробляти м’ясо в умовах глобального потепління.
Детальніше про це розповідає Агроцентр.
Деталі: За повідомленням університету, на роботу виділений трирічний федеральний грант сумою понад 700 тис. доларів. Він дозволить вченим провести секвенування геномів у представників двох порід великої рогатої худоби, попередниць брангусів (походить з Шотландії абердин-ангуської породи, а також індуських корів породи брахман).
Вчених цікавлять гени, пов’язані у них з регулюванням температури тіла і розвитком реакції на тепловий стрес.
Як відзначають дослідники, більшість великої рогатої худоби мешкає в регіонах з вологим і жарким кліматом. Вчені мають намір створити ГМ-породу, яка легше переносить і спеку, і вологість, не тільки добре себе відчуваючи, але і даючи якісне м’ясо.
Джерело: сайт Agro-smart
Читайте також: “З рекордним ККД”: в Україні побудували унікальний мінітрактор
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: