Вчені визначили обов’язкові для термообробки продукти

Китайські фахівці в області харчування представили групи продуктів, які потребують обов’язкової термообробки перед вживанням в їжу.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Всім відомо, що багато продуктів можна вживати як в сирому, так і в обробленому вигляді. Китайські експерти розповіли, які з них необхідно замочувати і бланшувати перед безпосереднім приготуванням.

У список входять консервовані продукти, навіть мариновані і в’ялені овочі слід обдавати окропом. Таку ж процедуру необхідно проводити зі спаржею та селерою. Ця проста обробка виводить з продуктів зайві солі і нітрити.

До обов’язкового процесу замочування і опіку відноситься бобова і стручкова квасоля. Таким чином вона позбавляється від щавлевої кислоти, яка викликає проблеми з травленням.

Крім того, до цієї категорії відносяться і всі складні в очищенні продукти, серед яких різні види капусти, наприклад, брокколі. Замочування в підсоленій воді допоможе позбутися від комах і їх личинок.

Не залишилося без уваги китайських фахівців і м’ясо. Перед приготуванням шматки м’яса обов’язково слід замочити в чистій воді на кілька годин. Такий проста процедура допоможе позбутися не тільки від крові, але і від бактерій.

Джерело: сайт Agronews

Читайте також: Вперше у світі вдалося сфотографувати жовтого пінгвіна

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: