Вчені знайшли новий вид викопних тварин, яким понад 450 млн років

Російські вчені знайшли на Алтаї новий вид викопних моховинок – морських колоніальних тварин. Вік тварин перевищує 450 млн років.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Коментар: Вік порід, де була зроблена знахідка, визначений за знайденими в ньому комплексами трилобітів і брахіоподів, становить 458,4-453 млн років“, – повідомляє пресслужба Інституту нафтогазової геології і геофізики СВ РАН

Деталі: Новий вид моховинок отримав назву на честь місця знахідки – Dianulites altaicus, він належить до роду Dianulites Eichwald. Збереження палеонтологічних залишків дозволило не тільки виділити новий таксон (група організмів c деякої спільністю з точки зору біології) моховинок, але і виявити деякі характеристики середовища її проживання.

Знайдені на Алтаї останки моховинок у вигляді колоній кулястої форми сибірські вчені передали в Москву для дослідження. Фахівці впевнені, що деякі арктичні зразки належать до алтайського виду. 

Алтайські моховинки мешкали не тільки в морі на території Алтаю, але і в Арктичних палеоморях, а, можливо, і в палеозойських палеоакваторіях на території Китаю. 

Фахівці планують продовжити вивчення древніх моховинок на півдні Сибіру і в Арктичних районах країни. Для цього заплановано нові геологічні експедиції.

Джерело: сайт NewFormat

Читайте також: “Коти чи собаки”: хто більше любить своїх господарів – дослідження

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: