Вигідний бізнес: як в Україні заробити на розведенні гусей?

При високому попиті на продукцію, бізнес з розведення гусей є недостатньо освоєним в Україні. В той же час, його рентабельність складає близько 75% і з ним може впоратися навіть новачок, пише “Агро-Центр”.

За собівартістю виробництва, гусятина дешевша за яловичину, а ціна при збуті вища, що говорить і про більшу рентабельність цього бізнесу.

Українська полуниця значно дорожча за імпортну

Кому в агросекторі готові платити більше? (інфографіка)

Товарної ваги гуси набирають за 3-4 місяці. З розрахунку, що середня вага гусака становить 4-8 кг, за його продаж можна отримати 150–300 грн, пуху можна буде отримати близько 0,6 кг, що в грошовому еквіваленті складе близько 200 грн. Виходячи з цього, витрати фермера можуть окупитися протягом року.

Прибуткова справа: як в Україні заробити на кульбабах?

Для вирощування гусей господарству, необхідне приміщення площею від 150 кв. м на 1 тис. голів. Приміщення має бути опалюваним, з утепленою підлогою і температурою не нижче, ніж 8 градусів у холодну пору року. У пташнику має бути сухо та без протягів.

Прибуткова справа: як в Україні заробити на кульбабах?

Також необхідно подбати про водойму, розміром від 200 кв. м на 1 тис. голів. Якщо на ділянці немає водойми, її потрібно викопати, наповнити та обсіяти береги газонною травою.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: