Вигідний бізнес: в Україні виготовляють найдорожчу у світі ікру равликів

Фермерське господарство “Здравлик”, що на Петриківщині Дніпропетровської області, відібрало першу товарну ікру середземноморського равлика – найдорожчу ікру в світі, пише “Агро-Центр”.

Гурмани з усього світу в постійному пошуку нових екзотичних делікатесів. Сьогодні все більшої популярності набуває незвичний продукт – ікра равликів. Найвищу затребуваність цей вишуканий делікатес має у Франції, Італії, Японії і Сполучених Штатах Америки.

В українських фермерів через погоду хворіє часник

Ціни на м’ясо в Україні зростатимуть протягом року

Завдяки своєму зовнішньому вигляду, ікру равлика по праву величають перлинами. Ікринки у неї великі, мають молочне забарвлення. Смак унікальний і дуже ніжний, не схожий на традиційну ікру. Найкраще цей делікатес поєднується зі сметаною або певними соусами, хоча світові кухарі ікрою равликів надають неповторного смаку своїм найкращим стравам.

Цей делікатес, як і м’ясо равликів, здавна вважається афродизіаком. Досить висока ціна ікри равликів виправдана, адже процес видобутку її досить трудомісткий і забирає багато часу. Один равлик виробляє близько 100 ікринок на рік. Це 4 г продукту, причому 90% маточного поголів’я гине.

“Ікра равликів Helix aspersa Maxima і Helix aspersa Muller – світовий делікатес, до того ж дуже смачний і оригінальний”

– розповідає директор фермерського господарства “Здравлик” Тетяна Завійборода.

“Виробництво равликової ікри – цікавий і складний процес, ікра равлика відрізняється від рибної і технологія відбору набагато складніша. До того ж, ікру необхідно промити від землі, адже равлик відкладає яйце-ікру в спеціальну торф’яну суміш. Зберігається ікра равлика до 5 місяців консервована, і до 2-х – пресервована бочковим посолом, при температурі від 2С до 4С. Перший кілограм на нашій фермі – ікра вищого сорту, вироблений на замовлення, і коштує 50 тисяч гривень. В Європі середній чек за 100 грам саме такої ікри 200-300 євро – це один з найдорожчих продуктів харчування в світі”

– розповідає директор підприємства.

Агропідприємство “Здравлик” стало першим такого формату в Дніпропетровській області.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: