“Зі смаком полуниці і перцю чилі”: сім’я пасічників виготовляє унікальні види меду
Сім’я переселенців Олексій та Анастасія Конюш започаткували власну справу.
Детальніше про це розповідає Агроцентр
Коли вони зрозуміли, що хочуть започаткувати бізнес переїхали ближче до Києва. Сім’ї довелося перевозити вцілілі вулики з окупованої Луганщини на мирну територію, аби продовжити сімейну справу. Врятувати вдалось 30 сімей бджіл.
Коментар: “Шлях розпочався з самого народження, я народився у сім’ї бджолярів. Батьки в 16 років мені подарували пасіку, у якій було 20 сімей. Відтоді можна офіційно вважати мене пасічником. Вбирав знання і любов до бджоли з самого народження“, – розповів Олексій Конюш.
Він зазначив, що важкі моменти у роботі з бджолами є завжди. До прикладу, такі:
- різка зміна клімату;
- насиченість агрохімії у повітрі;
- масова загибель бджіл на території України.
Під час пандемії COVID-19, за словами пари, вони просто змінили платформу для продажів.
Коментар: “Формат дії людей змінився. Якщо раніше в нас стаціонарні точки продавали мед, кав’ярні, то зараз це все закрито і люди перейшли в онлайн. В принципі, онлайн-режим частково закрив ті прорахунки, які стались під час пандемії. Онлайн – зараз топ“, – поділився чоловік.
Сім’я виготовляє незвичні смаки меду під брендом “Конюшина”. До прикладу:
- кокос і мигдаль;
- шоколад і фундук;
- полуниця і ваніль;
- лимон та імбир;
- вишня та перець чилі.
Найбільше покупців дивує “крем-мед”. Його виготовляють у спеціальному обладнанні.
Коментар: “Смаки розробляли самостійно у сімейному колі різними дегустаціями та методами. Пізніше вже підключили технологів“, – розповів підприємець.
Він додав, що не завжди виходить зробити оригінальний смак.
Джерело: сайт Пропозиція
Читайте також: Види зелені, які варто купувати в травні
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: