Зоозахисники створили петицію про заборону фотопослуг з тваринами

Зоозахисниця Юстина Дусан створила петицію з вимогою до міської влади Києва заборонити фотопослуги з тваринами та використання їх для жебрацтва.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Коментар: Роками на центральних вулицях Києва безперешкодно існує нелегальний та жорстокий бізнес фотопослуг та жебракування з тваринами, у тому числі дикими (мавпи, соколи, змії ). Цей нелегальний бізнес використовує тварин з численними порушеннями правил їх утримання, що призводить до жорстокого поводження та смерті тварин“, – йдеться у тексті петиції.

За словами Юстини Дусан, “ділки”, які пропонують на вулицях столиці такі послуги з тваринами жорстоко поводяться зі своїми підопічними та не турбуються про їх здоров’я. Тропічні мавпи змушені перебувати при екстремально низьких температурах на вулиці цілий день, доки їх власник пропонує сфотографуватися з твариною. 

Ймовірно, що тварини не мають доступу до їжі та питної води, а через стрес часто кусають охочих сфотографуватися з ними.

Ще одна проблема за словами зоозахисниці – це жебракування у підземних переходах та біля станцій метро з тваринами. Аби котенята й щенята не просили води та їжі й не розбігалися, тварин навмисне поять алкоголем та роблять ін’єкції снодійних або наркотичних препаратів.  

Аби петицію розглянула КМДА, вона має набрати 10 тисяч голосів. Зараз зібрано 40 підписів. Для збору підписів ще є 88 днів. 

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: “Точно виконує бажання!”: у США в озері спіймали золоту рибку вагою 4 кілограми (фото)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: