Сомельє з Франції відкрив органічну ферму в Україні (деталі, відео)

На Закарпаття француз Орест Дель Соль приїхав у далекому 1992 році, згодом одружився і в хустському селі Нижнє Селище організував м’ясо-молочну еко-ферму “Зелений гай”, пише “Агро-Центр”.

На батьківщині Орест Дель Соль працював сомельє в ресторані і метрдотелем двох прем’єр-міністрів. Через деякий час приєднався до кооперативу «Лонго май», члени якого займаються сільським господарством. Переїхавши в Україну, відкрив з однодумцями сироварню, згодом створив свою еко-ферму. На сьогоднішній день його продукція розходиться по всій Україні.

“Я давно хотів бути фермером, з самого дитинства”,

– каже Орест.

Дружина Йолана підтримує чоловіка: “Я дуже люблю жити на природі і працювати з худобою, землею і з натуральними продуктами які можна виростити на нашій землі”.

Ферма Ореста Дель Соля належить кооперативу “Лонго май”. Господарства мережі кооперативів існують в Австрії, Швеції, Німеччини та на Коста-Ріці. Під егідою “Лонго Май” була створена і сироварня, де виробляють сири за швейцарською рецептурою. Інвестиції для відкриття як ферми, так і сироварні надавав кооператив. Детальніше дивіться у сюжеті:

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: