“Люди шоковані”: 16-річна дівчина розводить пітонів та ходить з ними містом (фото)

16-річна ямпільчанка Вероніка Гервазюк може вільно гуляти містом із пітоном на шиї. Інколи такі прогулянки збирають десятки дивних та незрозумілих поглядів у перехожих містян, але дівчина із розумінням ставиться до їхнього шокового стану. Щоправда, дівчина планує ще й розводити пітонів, пише “Агро-Центр”.

“Люди іноді думають, що це таке намисто в мене на шиї, а потім змія голову піднімає – і в них шок”,

– каже власниця пітона кореспонденту drgbl.net.

Монахи Межиріцького монастиря на Рівненщині займаються фермерством (відео)

“Лякає” людей дівчина нечасто і тільки в теплу погоду, коли змія поводиться спокійно, просто лежить на шиї та відпочиває. Дружелюбним пітон Каа був не завжди, бо оселившись у будинку Гервазюків спершу боявся людей і забивався у куток тераріуму. Господарі ж теж боялися його торкатися, бо міг добряче вкусити. І, до речі, пітони не отруйні. Вони просто великі.

Дружина футболіста виготовляє сири у селі на Львівщині (відео)

Члени родини поступово брали тварину на руки, тим самим привчати його до свого запаху. Так пітон Каа – став душею компанії. Матір дівчини навіть проводить для себе із пітоном безкоштовні сеанси масажу шиї. Це розслабляє жінку.

Спершу родина думала придбати та придивлялась молочного кемпбела – яскравої червоно-біло-чорної смугастої змії. Вона теж не отруйна. Але виявилося, що та веде винятково нічний спосіб життя, вдень ховається і взагалі не рухається. Врешті їх вибір пав на пітоні Королівському, який від інших видів відрізняється розкішним забарвленням і порівняно невеликою довжиною тіла. Дорослі пітони мають не менше 1,8 метра, живуть аж до 25 років.

Обійшлась змія у 1 тис. грн. Купляли у знайомого в Харкові. Нині Каа майже 2,5 роки, і він уже встиг стати повноцінним членом родини. Живе в тераріумі шириною метр і висотою 60 сантиметрів. Для нього створені всі «побутові» зручності, бо в тераріумі є велика гілка дерева і кам’яна чаша з водою. Аби прогодувати улюбленця сім’я розводить спеціально для нього корм – білих пацюків. Одного вистачає на тиждень. Щоправда, спершу змію годували хом’яками з магазину. Але це дорого. Пацюки ж виявилися ідеальним і майже безкоштовним варіантом. До дорослих розмірів вони виростають всього за 60 днів, а народжувати самки можуть ледь не щомісяця – по 7-10 малюків.

Нині сім’я задумується, аби знову прикупити у знайомого для Каа подружку-пітона, аби мати змогу розводити тварин.

Фото drgbl.net

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: