Маск у селі: брат технологічного генія зайнявся фермами (фото, відео)

У технологічному світі зараз лідирує Ілон Маск, але за його польотами у космос мало хто помічає брата технологічного генія – Кімбала Маска, який займається сільським господарством. 45-річний бізнесмен став багатим, працюючи разом зі своїм братом, а зараз активно скупляє землі в Сполучених Штатах, пише “Агро-Центр”.

Кімбал Маск вірить в чисту екологічну їжу і взявся вирішувати продовольчу проблему світу. Основним завданням перед собою він поставив популяризацію вертикальних ферм. Для цього було створено школу для майбутніх фермерів, там вчитимуть не лише вирощувати рослини, а й займатися маркетингом. Кожен зі студентів отримав вантажний контейнер площею 30 квадратних метрів з вертикальними системами для вирощування рослин, іригаційними системами і набором синіх і жовтих світлодіодів.

Кожен контейнер дозволяє щодня вирощувати 22,6 кілограмів листяних овочів (або до 50 тисяч качанів салата-латука в рік), при цьому витрачається лише 30 літрів води щодня. У результаті отримуємо врожай, який можна порівняти з полем площею 0,4 гектари.

В кожному контейнері встановленні датчики, які дозволяють не лише отримувати всю інформацію про показники середовища, а й контролювати їх. Тут можна встановити холодний північний клімат чи жаркий тропічний.

Засновники Square Root вважають, що подібні ферми набиратимуть популярності у великих містах, адже потребують низьких затрат місця і ресурсів, і дають врожай протягом року.

За схемою Square Root, фермерів вчать застосовувати різні  методики маркетингу, просуваючи продукт. Компанія ж бере лише невелику частину прибутку собі. Таким чином, підприємці хочуть напряму вивести фермера на споживача.

До 2020 року плануються такі міні-ферми вже в 20 містах США. 

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: