На фермі роботи виростили врожай без втручання людини (фото, відео)

На експериментальній фермі в Англії вперше виростили врожай без жодного фізичного втручання людини, пише “Агро-Центр” з посиланням на CNN.

Від посіву і аж до збору врожаю праця на фермі замінена роботами, керованими з контрольної кімнати. Проект завершили минулого місяця – з одного гектару поля автоматизована ферма зібрала чотири з половиною тонни ячменю.

Сам проект розробляли фахівці з університету Гарпера Адамса в Шропширі, Англія, і Precision Decisions, спеціалізованої сільськогосподарської компанії в Йорку. Експеримент мав назву Hands Free Hectare. Для його впровадження використовували модифіковані трактори та дрони для вирощування ячменю на одному гектарі.

Дрони з мультиспектральними датчиками робили аерофотознімки поля, а ще дрібніші машини на рівні рослин брали зразки, щоб оцінити, які добрива застосовувати і де. Камери відеоспостереження були використані для виявлення інвазивних бур’янів або хвороб.

На проект було витрачено близько 250 тисяч доларів. У Британії планують вийти на новий рівень і автоматизувати сільське господарство.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: