Катар та Ірак зняли обмеження на експорт птиці з України

Катар та Ірак відмінили обмеження на експорт української птиці після того, як минув спалах високопатогенного грипу птиці на території України на початку цього року, пише “Агро-Центр”.

За останні декілька місяців було прийнято ряд заходів, щоб локалізувати захворювання птиці на території України. У травні до торгових партнерів України були відправлені офіційні запити з проханням переглянути обмеження на експорт птиці. 14 травня Держпродспоживслужба направила в Міжнародне епізоотичне бюро (МЕБ) фінальний звіт про оздоровлення території України від високопатогенного грипу птиці. Після публікації звіту на офіційному сайті МЕБ територія України визнається вільною від зазначеного захворювання.

Нагадаємо, у березні цього року Європейський Союз та ще вісім країн (Гонконг, Ємен, Ірак, Йорданія, Катар, КНР, Саудівська Аравія, Об’єднані Арабські Емірати) ввели обмеження на ввезення української птиці у зв’язку з високопатогенним грипом на території України.

Протягом минулого року експорт української птиці на світовий ринок значно зріс (на 49% за 2016 рік). У експорті м’ясної продукції України птахівництво має значну частку – 79%. Найбільше українську птицю купують у Іраку, Єгипті та Нідерландах.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: