На Рівненщині правоохоронці тиснуть на фермерів (+документ)

На Рівненщині суд задовільнив клопотання прокурорів щодо тимчасового доступу до речей і документів кількох аграрних підприємств. В ухвалі суду йдеться, що правоохоронці встановили, що наявної техніки та трудових ресурсів достатньо для оброблення землі. У ФОПів ж, яким перераховували кошти за надані послуги такої техніки немає, пише “Агро-Центр”.

Уряд обіцяв захищати бізнес від неправомірного тиску з боку силовиків та зазначив, що вважатиме особистим ворогом кожного, хто намагатиметься тиснути на підприємців. Однак, сьогодні спостерігається тенденція не лише тиску, а й перешкоджанню роботи та залякуванню підприємців.

Саме зараз, в період кампанії зі збору врожаю, правоохоронці із заздрісною наполегливістю проводять свої “заходи” щодо підприємств та підприємців, які працюють в аграрному секторі.

І біда не лише в тому, що наразі триває збір врожаю, а й в тому, що така робота правоохоронців відтворює роботу силовиків 2011-2013 років.

У даному випадку ми бачимо ухвалу, у якій суд надає тимчасовий доступ до речей та документів агрокомпанії через те, що оцінив її “укомплектованість” технікою і трудовими ресурсами:

“встановлено, що у власності _, наявна техніка для оброблення землі, а також є достатні трудові ресурси”,

– йдеться в документі.

Протягом останнього місяця на Рівненщині чиниться тиск на ФОПів, які надають послуги саме з обробітку ґрунту та збору врожаю. Це підприємці, які працюють у агросфері роками і не з одним виробником. Чому ж саме зараз ними зацікавилися правоохоронці? Може, це перші ластівки, на яких відкатують схему “віджиму”? Наступним може бути будь-хто.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: