Ринок землі: Світовий банк тисне на Україну

Президент групи Світового банку Джим Йонг Кім пов’язує подальше отримання Україною інвестицій з проведенням земельної реформи, пише “Агро-Центр”. Так Світовий банк намагається лобіювати відкриття ринку землі в Україні.

Так, Джим Йонг Кім заявив, що після того, як будуть зроблені кроки з проведення земельної реформи та створення Антикорупційного суду, можна говорити про подальші інвестиції. Це, на його думку, стане запорукою змін у зовнішньому іміджі України.

Важливими сферами реформування для подальшого отримання інвестицій він назвав охорону здоров’я, земельну реформу і боротьбу з корупцією.

Кім вважає, що підвищення прозорості та відкриття ринку землі збільшить інвестиції в Україну.

“Прихід інвесторів в цей сектор призведе до підвищення продуктивності. Для мільйонів людей ― власників паїв і ділянок ― це додаткові доходи від оренди, це дасть можливість наповнити бюджет і вивільнити кошти, які можна буде направити на інші сфери, зокрема, на охорону здоров’я”,

― сказав він.

Американець покинув США заради села на Полтавщині (відео)

За словами президента групи СБ, відкриття ринку землі дозволить, за попередніми підрахунками, збільшити ВВП на 1,5%, і на цей сектор звертають найбільшу увагу інвестори з точки зору подальшого розвитку України.

Англійський фермер здивував світ оригінальним вибаченням перед дружиною (фото)

Крім того, він наголосив на необхідності створення Антикорупційного суду після тих кроків, які вже були зроблені раніше в боротьбі з корупцією.

Молодий фермер заробляє на сирах у лісі (9 фото, відео)

Тим часом, він зазначив, що група Світового банку шукає можливості розширення фінансової підтримки реформ, що проводяться в Україні.

“Коли ми досягли ліміту можливого кредитування України, обмінялися певними зобов’язаннями з європейськими інституційними банками з тим, щоб ми могли дати більше Україні. Зараз додатково шукаємо можливості звільнити ті чи інші ресурси, щоб направити їх в Україну”,

― сказав він.

Натомість, серед українських фермерів такого оптимізму немає, адже відкриття ринку землі може обернутися для України значними втратами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: