Сільському голові за гроші зносять амброзію

Ідея «скупки» амброзії належить сільському голові села Якушинці Вінницької області Василю Романюку. За кожен кілограм зібраної амброзії голова платить зі своєї кишені по 3 гривні, пише “Агро-Центр”.
Сільський голова свою акцію пояснює дуже просто – таким чином він хоче привернути увагу мешканців села до поширення цієї рослини. Чоловік наводить поганий досвід боротьби з амброзією у південних областях України, де на поширення рослини не звертали належну увагу і вона стала одним із найбільших шкідників.

Бур’ян збирають у пункті прийому вторсировини. Як запевняє сам сільський голова, грошей з бюджету не виділяли, адже затвердженої програми немає. Чоловік стверджує, що підрахував амброзію у селі і визначив – більше трьох тисяч гривень на свій експеримент він не витратить. Для сільського голови це невеликі гроші. Чоловік запевняє, головною метою було привернути увагу до амброзії і її шкоди для людей:

“Люди дійсно нічого про це не знали. А зараз приходять, питаються що за бур’ян, де росте”,

– розповідає пан Василь.

Пилок амброзії викликає алергічний риніт. Рослина поширюється надзвичайно швидко і осушує ґрунт. Насіння дозріває наприкінці літа та на початку осені.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: