В Україні розширятимуться молочні ферми

Асоціація виробників молока (АВМ) провела опитування серед 300 респондентів (ферми від 50 до понад 1500 корів) стосовно планів розвитку молочного скотарства до 2020 року. Згідно з результатами, значна частина фермерів планують розширюватися, пише “Агро-Центр”.

“39% господарств поділилися планами збільшити стадо та розширювати виробничі потужності. Зокрема, 7% із цієї групи респондентів зазначили, що до 2020-го завершать розпочату модернізацію наявних та будівництво нових ферм”,

– йдеться в повідомленні.

За даними опитування, лише 6% господарств вирішили скоротити чи взагалі згорнути молочний напрямок. Як правило, це були малоефективні невеликі господарства, які не володіють потрібними коштами і кадровим потенціалом для розвитку, зазначають фахівці.

Перевірки Держпродспиживслужби вітчизняних виробників молока будуть відновлені у квітні 2018 року згідно Закону України “Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин”. 

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: