Введено карантинний режим для бджіл

У канадській провінції Нью-Брансвік вперше було виявлено шкідливий організм, який, як відомо, впливає на здоров’я медоносних бджіл. Про це інформує кореспондент “Агро-Центру” з посиланням на Global.news.

Це загрожує близько 10 000 колоніям медоносних бджіл у провінції.

Згідно з прес-релізом Департаменту сільського господарства, аквакультури та рибальства, жук був вперше виявлений минулого місяця в бджолиних колоніях, імпортованих з Онтаріо. У той час колонії використовували для запилення дикої чорниці на Акадському півострові.

За даними департаменту, 12 колоній Нью-Брансвік перейшли на карантинний режим, оскільки вони знаходилися в безпосередній близькості від зараженої колонії Онтаріо.

Карантин можуть розширити для всіх інших бджолярів у межах три кілометрового радіусу колоній. Жук особливо небезпечний для вже ослаблених колоній медоносних бджіл.

Жуки харчуються їжею, що зберігається в вулику, поки личинки жука роблять тунель через віск. Без достатньої кількості робочих бджіл вулик може бути знищено. При сильному зараженні цілі колонії бджіл можуть загинути або залишити свій вулик.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: