61-річний фермер в комбінезоні переміг професійних марафонців (відео)

Щороку в Австралії проходить супермарафон, який вважається одним з найбільш виснажливих в світі. Легкоатлети світового класу біжать з Сінея в Мельбурн протягом шести днів, долаючи 875 кілометрів. У 1983 році 61-річний фермер в комбінезоні та сільських калошах взяв участь в марафоні та переміг, пише “Агро-Центр”.

Спортсмени віком до 30 років місяцями тренуються перед цією подією, їх спонсорують найбільші світові бренди. Такі фірми, як Nike, надають кросівки і форму. У 1983 році, коли на старті з’явився 61-річний фермер Кліфф Янг, бігуни сказали:

“Ти божевільний, ти не зможеш добігти до кінця”

На що фермер відповідав:

“Ні, я можу. Я виріс на фермі, де ми не могли дозволити собі коней чи тракторів, і поки я ріс, коли починався шторм, мені доводилося бігати. У нас було 2 тисячі овець на 2 тисячі акрів. Іноді мені доводилося шукати їх і два, і три дні. Я довго шукав і завжди знаходив їх. Я вважаю, що зможу бігти в цій гонці”,

На старті спортсмени відразу випередили Кліффа з великим відривом. Деякі глядачі сміялися над фермером, тому що той не зумів правильно стартувати. За марафоном по телебаченню спостерігала вся країна. Деякі глядачі побоювалися за здоров’я літнього фермера і молилися, щоб він не помер під час бігу.

На наступний ранок всі дізналися, що Кліфф не спав всю ніч. Професійні спортсмени були навчені системі бігу. Щоб завершити гонку за 6 днів, вони бігли 18 годин і 6 годин спали.

Фермер цього не знав. Кліфф Янг продовжував бігти всю ніч. Фермер біг без зупинок на сон, представляючи перед собою вівцю, яка тікає. В останню ніч Кліфф Янг досяг фінішу першим, обігнавши всіх спортсменів світового класу.

У 61 рік він не тільки не помер в дорозі і не просто подужав супермарафон. Кліфф Янг виграв забіг за 5 днів і побив встановлений рекорд на 9 годин.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: