Білоруські фермери вирощують еко-продукцію (відео)

У фермерському господарстві в Білорусі не з чуток знають, що таке натуральні продукти і наскільки складно їх виростити. Близько 4 років тому тут перейшли на принципи екологічного землеробства, пише “Агро-Центр”.
В органічному сільському господарстві недозволено користуватися ні пестицидами, ні мінеральними добривами. Тому еко-фермери шукають інші шляхи вирішення проблем.

“Починається все з обрізання – потрібно обрізати все хворе і зайве з рослини. Є також і мікробіологічні засоби захисту. Підкормки у нас екологічні – пташиний послід. Ми його ферментуємо та вносимо. Також, у нас ручні прополки. Усі кущі у нас замульчувані щепою”,

– розповідає фермерка Елена Сидорова.

Фермери зізнаються, органічне сільське господарство – справа клопітка. Щоб виростити по-справжньому екологічно чисту продукцію, доведеться витратити чимало сил. До того ж, потрібно пройти обов’язкову сертифікацію. Всі органічні продукти мають офіційний екологічний сертифікат якості. Якщо ж у певних інстанціях сумніваються у якості продукції – її зразки одразу ж відправляють в німеччину за рахунок фермерського господарства. Детальніше дивіться тут:

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: