Подружжя створило лікувальний будиночок з бджолами (фото)

Сім’я пенсіонерів Анатолія та Олександри Онілових із бджолою знається на “ти”. Мають біля 50 вуликів. Кілька років тому, пара на прохання доньки власноруч збудувала бджолиний будиночок, пише “Агро-Центр”.

Основу заклали самі, із дерев’яним оздобленням допомагали друзі. Конструкцію хатинки господар придумав сам, “проштудіювавши” перед цим увесь Інтернет. За сезон до господарів приходять клієнти, які за символічну плату сеансів у 15-20 гривень мають змогу пролікуватись у компанії чудодійних комах.  У будиночку любить відпочивати та навіть добряче поспати пані Олександра, яка стверджує, що так очищається організм і з’являються додаткові сили для праці.

“В радіусі 200 метрів навколо пасіки повітря ніби дезінфіковане, чисте. Я позбулась гаймориту, імунітет став сильнішим, і взагалі рідше хворію тепер”,

– додає жінка. Слова дружини підтверджує і 80-річний чоловік, який у свої роки виглядає напрочуд енергійним та бадьорим. Вся магія – від спілкування із бджолами.

Люди приходять, аби вилікуватись від різних хвороб – астми, гаймориту, щитовидної залози. Власники хатинки повного одужання не гарантують, але помітне покращення після сеансів відчувають всі відвідувачі. Бджолиний будиночок – це швидше підзарядка організму, а не лікування.

Для відвідувачів є одне єдине протипоказання – алергія. Все решта – тільки позитив, який знімає нервове напруження не гірше, а ніж котяче муркотіння.
Всередині будиночок облаштований скромно. Одна лежанка із простого листа фанери із отворами. Якщо його підняти, видно, два вулики, повітря з яких і наповнює будиночок. Власне, у цьому і є вся технологія. Аромат всередині надзвичайно приємний. Він схожий на суміш меду та хвої.

За спостереженням пасічника, людина після 10 хвилин вдихання такого повітря засинає. Крім бджолиного повітря, на людину діють ще два лікувальні компоненти: вібрація та звук, які йдуть з вуликів. 

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: