Переселенця без руки і ноги після полону в бойовиків залишили ні з чим (деталі)

Фермер без руки та ноги з Луганщини, який пережив полон бойовиків, залишився ні з чим. Він кілька років розвивав виробництво сирів на Житомирщині, поки його “партнер” не “кинув” чоловіка, пише “Агро-Центр”.

Олександра Кононенко після звільнення полону у бойовиків товариш запросив на Житомирщину розвивати фермерське господарство. Спочатку ферма налічувала кілька десятків кіз, але згодом ця цифра зросла до декількох сотень. Чоловік займався виробництвом сирів і увесь свій час витрачав на цей бізнес. Жив він у будинку в селі Десятини, який купив за 13 тисяч гривень. Зараз фермерський бізнес почав приносити прибуток, а переселенець залишився ні з чим.

Пережив полон бойовиків: переселенець без руки і ноги виготовляє натуральні сири (фото, відео)

Річ у тім, що чоловік не підписував будь-який документів зі своїм “партнером”, який юридично був одноосібним власником. Як результат, коли Олександр Кононенко поцікавився, що вони заробили за останні роки – виник конфлікт і переселенця попросили “на вихід”. Власник запропонував йому 30-40 кіз. В той же час, Олександр має зобов’язання – 100 тисяч гривень кредиту і 150 тисяч боргу за купівлю кіз. Ці зобов’язання “партнер” поділити не захотів, натомість відключив будинок Олександра від електроенергії (будинок, до речі, теж у власності “партнера” Віталія).

Кіз з собою забирати Олександр Кононенко не захотів, адже забрати їх – вірна смерть для тварин. Зараз допомагають фермеру волонтери, адже ще з початку війни на Сході він допомагав українським військовим. Тоді Олександр і потрапив у полон. Сам Віталій (“партнер”, який і запросив переселенця на Житомирщину разом робити бізнес) не приховує, що обманув Олександра. Спочатку він називав переселенця партнером, а зараз каже що той був працівником “на зарплату”. Як виявилося, ніякої він зарплати не платив, бо Олександр працював задарма:

“Всі події зараз на етапі розвитку подій. Вся ця брудна історія, де він стверджує, що всіх обманював і я не є його партнером. Зараз навішпав на мене всі борги і зобов’язання. Все буде проходити через поліцію і суди, він буде притягуватися до кримінальної відповідальності. В нього ще є дві кражі у мене, незаконна підприємницька діяльність і ще багато справ, за які йому загрожують фінансові втрати і кримінальна відповідальність. Він мирним шляхом не захотів розійтися. Вони віджали в мене тварин, почали їжу забирати, тиждень тому мене вигнали з будинку, де я проживав”,

– розповідає Олександр журналісту “Агро-Центру”.

Також, подейкують, що у Віталія є “група підтримки” з боку родини – сільський голова нібито родич фермера. Найближчим часом ситуація все більше набиратиме обертів.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: