В Ісландії фермер створив “прозорий готель” у лісі (фото)

Просто посеред лісу ісландський фермер звів готель із прозорими стінами. Але не для того, щоб підглядати за відвідувачами, а щоби вони вночі, лежачи в своїх ліжках, могли спостерігати за північним сяйвом, пише “Агро-Центр”.

Один з найвіддаленіших вулканічних островів Ісландії на Північному полярному колі приваблює туристів своєю холодною красою і дикою скандинавською природою. Для тих, хто прагне спокою і гармонії, тут приготували особливі готельні номери – повністю прозорі та схожі на бульбашку.

Відвідувачам пропонують зупинитися в надувних хатинках-іглу, розташованих просто посеред незайманого лісу поміж сосен і беріз. Кімнати у 360° називають “готелем мільйонів зірок”, адже звідси відкриваються неймовірні крижані краєвиди, а вночі горілиць можна спостерігати за дивовижним північним сяйвом.

Дизайн надувних бульбашок просто неба – втілення арктичного мінімалізму. В кімнатах – лише комфортні ліжка, теплі килими, невеличкі світильники. Кожна іглу оснащена вентиляційною системою та обігрівачами. А от кухня, ванні кімнати і вбиральні для всіх приміщень спільні розташовані окремо на території. Ідея створити прозорі готельні номери належить місцевому підприємцю, який до цього декілька років працював на фермерських угіддях, де й звів неординарні кімнати.

“Спершу на цій території простягалося поле, а 28 років тому ми почали висаджувати тут дерева. В нас тривалий час працював один юнак, і одного разу, приблизно два роки тому, він запитав нас, чи не хотіли б ми проекспериментувати і встановити одну бульбашкову кімнату. Ми погодилися, але на той час навіть не очікували, що тепер нам вдасться спорудити аж дев’ять таких номерів”,

– згадує фермерка Сіґрідур Сіґурсфіндоттір.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: