У Молдові відбудеться грандіозний фестиваль яблук (ФОТО)

А ви вже вирішили як пройдуть ваші вихідні? Якщо ні, то ловіть унікальну можливість цьогоріч побувати закордоном на фестивалі яблука в Сороках Республіки Молдова, пише “Агро-Центр”.

Наші сусіди молдовани вміють пропагувати розвиток садівництва та всіляко заохочують фермерів закладати все нові і нові плантації під плодово-ягідні дерева. Національний фестиваль яблука в Сороках відбудеться вже всьоме. Захід започаткований ще в 2011 році садівниками Сорокського району. Фестиваль яблука – це чудова можливість продемонструвати землякам та сусіднім країнам свої здобутки в садівництві та городництві. Також під час заходу садівники можуть знайти нових партнерів, інвесторів чи покупців.

На гостей чекають частування національними стравами – бринзою, плациндою, мамалигою та ін. Можна буде прикупити із собою чимало сортів яблук та винограду.

Де і коли: Республіка Молдова, Сорокська фортеця, 17.09, початок о 10 ранку.

Як дістатись: За основу беремо м. Вінницю, звідти автобусом “Вінниця-Ямпіль”, перший відправляється о 06.50, вартість 100-120 грн. Вже у м. Ямполі можна скористатись унікальною діючою поромною переправою, або ж від’їхати від Ямполя до прикордонного села Цекинівка (10-15 км) і там теж сміливо переправитись до м. Сорок.

Єдине, якщо переправлятись із м. Ямполя, то до Сорок потрібно буде замовляти таксі. Із водіями можна цілком домовитись. Українські гривні можна буде поміняти на леї на ринку міста у місцевих валютників. Переправа працює за світлої доби дня, тобто матиме часу до 6-7 годин, аби переправитись на українську сторону. У місті діє два готелі, якщо забажаєте затриматись. Останній автобус на Вінницю о 19.00.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: