Вигідний бізнес: в Україні заробляють мільйони на спаржі

Власник комунального підприємства “Садовод” Юрій Марчук займається вирощуванням плодово-ягідних саджанців та спаржі. На його думку, в Україні можна створити вигідний бізнес на свіжій спаржі, салаті, броколі та ягодах, пише “Агро-Центр”.

Фермер розповів, що з одного гектара заробляє мінімум 400 тисяч гривень. Наступна за рентабельністю – суниця. Усе інше – далеко позаду. З гектара кукурудзи гарний агроном витягне максимум 10 тисяч гривень:

“Чотири роки тому вирішив зайнятися спаржею. Купив насіння в США. Були проблеми з розмитненням, бо з’ясувалося, що спаржу не можна завозити в Україну – цієї культури немає в державному реєстрі. У радянські часи вважали, що спаржа — це не їжа”,

– розповів Юрій Марчук.

«Золота жила»: в Україні прибутково вирощувати імбир

Вигідний бізнес: на Волині вирощують сади лаванди (15 фото)

Молодий фермер заробляє на сирах у лісі (9 фото, відео)

Вигідний бізнес: сім’я покинула Київ, щоб робити сири (фото)

Сам фермер раніше працював у різних логістичних компаніях закордоном та навіть мав бізнес в Австралії, проте вирішив усе продати та повернутися в Україну. Детальніше про це ми писали у матеріалі:

Бізнесмен продав будинок з басейном в Австралії і переїхав в українське село

Торік фермер отримав перший урожай спаржі. Імпортна спаржа сьогодні коштує 350–380 грн/кг, а українську продають за 150–180 грн.

“На машині вивезли 350 кілограмів у Київ, на базар “Столичний”. Його керівники так здивувалися, що дали нам найкраще місце. Термін реалізації спаржі — п’ять діб. Привезена з Перу — то вже не спаржа.Одна з найбільших на ринку роздрібної торгівлі в Україні компанія нам одразу замовила 50 т. Ми змогли дати лише 10т. А торговельних мереж ще чимало, і ринок спаржі ростиме”,

– розповів фермер.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: