Вигідний бізнес: в Україні вирощують чорний часник (фото)
Українське господарство “МР Гарлик” вперше в Україні розпочало виробництво чорного ферментованого часнику. Для вирощування культури компанія використовує виключно вітчизняну сировину. Потужність виробництва складає більше 200 кг на місяць, пише “Агро-Центр”.
Чорний часник виготовляється відповідно до класичної азіатської технології – методом природної ферментації в умовах високих температур і певної вологості, без додавання будь-яких барвників і хімічних речовин. За рахунок цукру і амінокислот, що виділяються за цей період, часник набуває чорний колір:
“Зараз “МР Гарлик” поставляє чорний часник ресторанам і під замовлення. У майбутньому планує вийти на торговельні мережі, а також експортувати свою продукцію”,
– повідомили в компанії.
Чорний ферментований часник має пряно-солодкий аромат. Він гіпоалергенний, позитивно впливає на травну, кровоносну, серцево-судинну систему і на весь організм в цілому. Після ферментації у часнику значно зростає вміст антиоксидантів і фруктози.
Дивіться новий випуск програми “Ля Село”:
За матеріалами hyser.com.ua
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: