Жінка “утекла” з Росії та катає туристів на конях (фото)

У Хмельницькій області уродженка Росії Світлана Щетнікова створила клуб любителів коней та запрошує туристів на відпочинок. Чому вона вирішила залишитися в Україні та розпочати тут свій бізнес, жінка розповіла журналісту “Агро-Центру”.

Світлана Щетнікова розповідає, що кіньми займається з дитинства і це її улюблене заняття:

“Я з кіньми з дитинства, виросла на іподромі у Пермі. З 16 років уже працювала з навчанням коней”

Щоправда, жінка вийшла заміж за українця, батько якого був військовим і їздив по усьому Радянському Союзі. Одружилася пара в Пермі і вже згодом приїхали до батьків чоловіка в Україну. Так і залишилися жити тут, у Хмельницькій області. На запитання, чому вирішили залишитися тут, жінка завжди відповідає жартома:

“Тут тепло и яблоки” (рос. – ред.)

У Світлани Щетнікової двоє дітей – син народився в Росії, а дочка – вже в Україні:

“Як переїхала в Україну, коні знайшли мене самі. Тут один із знайомих вирішив займатися кіньми, але згодом зрозумів, що тут це не дуже вигідний бізнес – це треба любити, адже коні з’їдають більше, ніж на них можна заробити. Молодших коней продали, а старших вже ніхто купувати б не став. І тут постав вибір – або коні загинуть і підуть “на ковбасу”, або їх можна забрати і почати займатися своєю справою. Це була хороша можливість не йти до когось працювати, а займатися улюбленою справою. Ще хочу завести кіз, вже дочці одну подарували”,

– розповідає пані Світлана.

Раніше коні знаходилися у селі Рокитне Хмельницької області, але ївже переїхали у село Цвітоха Славутського району. Тут можна покататися на конях з супроводом і коштуватиме це всього 150 гривень за годину. Щоправда, ціни найближчим часом планують підіймати, адже вони занадто занижені. У клуб любителів коней “Ясногрива” можна приїжджати і на фотосесії. У гостях в сім’ї побувала і знімальна група програми “Ля Село”. Ведуча програми Олена Мичка також спробувала проїхатися на конях:

Новий випуск “Ля Село” з Хмельниччини вийде вже наступного тижня.

“Ля Село”: на Львівщині 25-річна дівчина зайнялася фермерством (ВІДЕО)

Максим Безека: “Ля Село”, початок

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: