В Швеції добудовують першу ферму-хмарочос (фото)

У шведському місті Лінчепінг завершується будівництво першого в світі “вертикального зеленого будинку” – хмарочоса, який призначений для вирощування рослин, пише “Агро-Центр”.

Незвичайна будівля вартістю 40 мільйонів доларів буде годувати більш ніж 5000 осіб на рік, пише Business Insider.

Очікується, що до 2050 року населення планети збільшиться до 9,6 мільярдів осіб, причому близько 66% будуть проживати в міських районах. Ці прогнози залишають багато питань про те, як міста зможуть прогодувати всіх своїх жителів.

Шведська харчова компанія під назвою Plantagon пропонує, щоб міста розглядали можливість будівництва своєрідних офісних веж, які містять гігантські криті ферми. Plantagon будує свою першу подібну ферму в шведському Лінчепінгу.

Колишній полонений фермер після жахливого скандалу продає сири (деталі)

Вежа буде працювати за технологією гідропоніки, тобто овочі (в основному зелень) будуть рости без ґрунту в багатому поживними речовинами водному розчині. За словами генерального директора Plantagon Ханса Хессла, ферма буде в основному автоматизована. За допомогою систем відведення повітря та природного вентилювання буде створено екологічну зону, де чисті вода і повітря, а також повна відсутність добрив дозволять виростити якісний урожай в самому центрі мегаполісу.

Сомельє з Франції відкрив органічну ферму в Україні (деталі, відео)

В Україні розвивається диво-село, де немає безробітних (відео)

Дівчину у «німецькому» платті на Рівненщині прийняв місцевий фермер (відео)

Будівництво будівлі вартістю $40 мільйонів почалося в 2012 році, і вона буде відкрита на початку 2020 року. Планується, що в ній будуть знімати щорічно кілька врожаїв.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: