В Україні крішнаїти створили поселення з теплицями і опікуються школою (16 фото)

На Одещині в селі Кармелюківці за кілька років крішнаїти створили власне еко-поселення. Вони побудували теплиці та зайнялися сільським господарством. Як наслідок – село почало відновлюватися після занепаду, пише “Агро-Центр”.

У селі кришнаїти викупили близько десяти будиночків та кілька гектарів землі. Община з’явилася в 2009-2010 роках. Одними з засновників стали випускники Києво-Могилянської академії. Вони вирішили обрати формою економічної самоорганізації кооперативну модель і організували тепличний кооператив, вклавши в проект по тисячі доларів і кілька місяців праці. В результаті мають дві величезні теплиці з капельним поливом. Одна з них навіть з обігрівом.

Американець покинув США заради села на Полтавщині (відео)

Основне, що відрізняє Нову Варшану від інших екопоселень — чіткі, загальні для всіх крішнаїтів релігія і практика, жорсткі стандарти служіння, розуміння необхідності стабільного розвитку, самозабезпечення, економічної прибутковості, а, значить, вкладання капіталу та важкої праці.

Пишні українські моделі позували в образі фермерок (відео)

Селяни, помітивши, що їхні напіврозвалені хатки комусь цікаві, почали підіймати ціни. Середня ціна хати з ділянкою соток в 60-80 донедавна коштувала 10 тисяч гривень. Остання покупка обійшлася вже 16.

У фермера протягом життя корова двічі народила трійню (фото)

Одні з найважливіших питання для виживання і розвитку будь-якої релігійної сільськогосподарської общини: комунікації з зовнішнім світом і школа. В селі є школа на дев’ять класів. Всього 50 дітей. А в Новій Варшані 7 дітей з іменами від Варвари до Рам-дасика. Нові поселенці відразу налагодили ділові зв’язки з сільрадою та взяли школу під свій “патронат”, привезли книжок і посібників. Школа дуже рада – в союзі з кришнаїтами більше шансів врятуватися від закриття.

Як в Україні вирощують рис (відео)

Детальніше про те, чим займаються в екопоселенні – читайте вже наступного тижня.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: